Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

Παραλία Καλαμοκανιάς-Λασίθι


Ο Καλαμοκανιάς βρίσκεται 57 χλμ νοτιοανατολικά του Αγίου Νικολάου
και 22 χλμ ανατολικά της Ιεράπετρας, στη δυτική πλευρά του Μακρυγιαλού. Βρίσκεται δυτικά του λόφου που υψώνεται πίσω από το λιμάνι της περιοχής. 
Η παραλία, παρόλο που βρίσκεται δίπλα στο Μακρυγιαλό, είναι γνωστή κυρίως στους ντόπιους. Είναι πολύ ήρεμη και έχει χοντρή μαύρη άμμο, που δεν κολλάει στο σώμα. Δεν είναι ιδιαίτερα οργανωμένη, αλλά υπάρχουν αλμυρίκια που προσφέρουν σκιά και λίγες ταβερνούλες. Επίσης, δίπλα υπάρχουν πολλά ενοικιαζόμενα δωμάτια, ενώ τα μπαράκια του Μακρυγιαλού δεν είναι μακριά. Εδώ θα δείτε κυρίως ντόπιους να απολαμβάνουν το μπάνιο τους, μακριά από την τουριστική παραλία του Μακρυγιαλού.
Για να έρθετε εδώ από την Ιεράπετρα, πριν μπείτε στο Μακρύγιαλο (στα 100μ.), στρίψτε δεξιά και κατευθυνθείτε προς τη θάλασσα. Επιπλέον, υπάρχει ο υπέροχος παραλιακός δρόμος που συνδέει την παραλία και με το λιμάνι.
Λέγεται ότι παίρνει το όνομα της από το μεταναστευτικό πουλί Καλαμοκανάς (Himantopus himantopus) που έχει κόκκινα πόδια που θυμίζουν καλάμι και σώμα που θυμίζει μινιατούρα πελαργό. Ωστόσο πιθανόν να οφείλεται και τα πολλά καλάμια στο ρέμα (στα δυτικά της παραλίας)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Εθελοντική Αιμοδοσία- Ένωση Κρητών Βριλησσίων

Πρόσκληση για Εθελοντική Αιμοδοσία