Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

Εθελοντές Σαμαρείτες από το Ρέθυμνο στην Κω

Στις αποστολές του Ερυθρού Σταυρού στα ελληνικά νησιά ή την Ειδομένη, ώστε να προσφέρουν όσα μπορούν συμμετέχουν και οι Σαμαρείτες από το Ρέθυμνο, οι οποίοι σε γκρουπ βρίσκονται ανά βδομάδα σε διάφορα σημεία, όπου τους έχουν ανάγκη, σύμφωνα πάντα με τον επίσημο προγραμματισμό και την υποστήριξη της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου.
Η αποστολή των Ρεθύμνιων βρέθηκε στην Κω και βοήθησε σε πάνω από ενενήντα 90 περιστατικά τραυματισμών προσφύγων, επιμελήθηκε μεταφορές σε νοσοκομείο όσων είχαν την ανάγκη διακομιδής, λειτούργησε επικουρικά στις αρχές του νησιού, διένειμε ανθρωπιστική βοήθεια και παρείχε πρώτες βοήθειες σε όλους εκείνους οι οποίοι κουρασμένοι και ταλαιπωρημένοι «αγκιστρώθηκαν» στα ελληνικά βράχια και πάτησαν τις ελληνικές ακτές.
Αξίζει να αναφερθεί πως στο πλαίσιο της εκεί παραμονής των Σαμαρειτών, ο επικεφαλής της αποστολής Εθελοντής Σαμαρείτης, Γιάννης Σπυριδάκης, ως Εκπαιδευτής Πρώτων Βοηθειών συνεργάστηκε με το Τοπικό Τμήμα του ΕΕΣ, ώστε να πραγματοποιηθεί σεμινάριο πρώτων βοηθειών σε πολίτες του νησιού αλλά και στελέχη ανθρωπιστικών αποστολών.
Το Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015, μία δεύτερη αποστολή Εθελοντών Σαμαρειτών από το Ρέθυμνο μετέβη στην Κω όπου μέχρι τις 28 Νοεμβρίου θα δώσει όσα μπορεί για τις ανάγκες των προσφύγων - ενώ ήδη ετοιμάζεται και μία τρίτη αποστολή Σαμαρειτών από το νομό.
Η πανστρατιά των Σαμαρειτών από όλη την Ελλάδα, συμμετέχει σε ένα πρόγραμμα ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους πρόσφυγες που φτάνουν μέσω θάλασσας στα νησιά, προσπαθώντας όσο γίνεται, να απαλύνουν την ταλαιπωρία τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Εθελοντική Αιμοδοσία- Ένωση Κρητών Βριλησσίων

Πρόσκληση για Εθελοντική Αιμοδοσία