Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

Ζωντανεύει ξανά ο Οδηγισμός στη Νεάπολη

Την Κυριακή 22 Νοεμβρίου, το απόγευμα για δύο ώρες οι Οδηγοί (Αστέρια, Πουλιά, Οδηγοί, Ναυτοδηγοί, Στελέχη, μέλη Τοπικού Συμβουλίου) κατέκλυσαν το Δημοτικό Κήπο Νεάπολης όπου μαζί με τα Στελέχη και το Τοπικό Τμήμα Νεάπολης, ξεκίνησαν να ζωντανέψουν ξανά τον Οδηγισμό στη πόλη της Νεάπολης αφού παλαιότερα και μέχρι το 1983 υπήρχαν ενεργές ομάδες.

Παιδιά όλων των ηλικιών της πόλης ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για παιχνίδι.
Συμμετείχαν μικροί, μεγάλοι όπου πραγματικά δοκίμασαν τις ικανότητες τους σε διάφορα παιχνίδια, ζωγράφισαν, ακόνισαν τις αισθήσεις τους, κυνήγησαν στόχους, έπαιξαν, τραγούδησαν ομαδικά παιχνίδια, έλαβαν μια μικρή γεύση από το παιδαγωγικό πρόγραμμα του Οδηγισμού.
Η συνάντηση έκλεισε με ένα τεράστιο «Κρίκο» και με μια υπόσχεση για περισσότερες κοινές Δράσεις μεταξύ των δυο τοπικών Τμημάτων Αγ. Νικολάου –Νεάπολης, αλλά και έδωσαν την πληροφορία στα παιδιά της πόλης ότι οι Οδηγοί αποκτούν γνώσεις ακονίζουν το μυαλό τους μέσα από το παιχνίδι, χαίρονται τη φύση, τις εκδρομές, μαθαίνουν τον τόπο τους, μέσα από επισκέψεις, παιχνίδια πόλης, συνεργασίες.
Αν θες και εσύ να γίνεις Οδηγός, να έρθεις στην πιο Μεγάλη Παρέα του Κόσμου αλλά δεν ξέρεις που βρίσκεται η πιο κοντινή Ομάδα πληροφορίες για τη Νεάπολη (Αναπήρων & Θυμάτων Πολέμου 4, παλιό Ορφανοτροφείο Α' Οροφος) τηλ. 6972786564 , 6947001380 και για τον Άγιο Νικόλαο εντός της Μαρίνας Αγ. Νικολάου (δίπλα στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο) τηλ: 6972771457, 6972388462.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Εθελοντική Αιμοδοσία- Ένωση Κρητών Βριλησσίων

Πρόσκληση για Εθελοντική Αιμοδοσία