Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

ΚΡΗΤΙΚΟΠΟΝΤΙΑΚΟ ΓΛΕΝΤΙ ΓΙΑ ΚΑΛΟ ΣΚΟΠΟ!

Η Ιδαία Γη, η Εύξεινος Λέσχη Θεσσαλονίκης και η Αρωγή Θεσσαλονίκης μας προσκαλούν στην αίθουσα της Ευξείνου Λέσχης Θεσσαλονίκης
Λ. Νίκης 13 την Τετάρτη 25/11 από τις 7:30 μ.μ. έως τις 11:00 μ.μ. σε μια Κρητικο-Ποντιακή Βραδιά, με σκοπό τη συλλογή τροφίμων μακράς διάρκειας, χαρτικών, απορρυπαντικών και ειδών προσωπικής υγιεινής για άπορες οικογένειες. Η είσοδος είναι δωρεάν.
Συμμετέχουν οι Κρητικοί Καλλιτέχνες (με αλφαβητική σειρά) :
Κυριτσάκης Κωστής (λύρα-τραγούδι)
Μπορμπουδάκης Μάριος (λαούτο)
Σουρέλος Νίκος (νταουλάκι)
Συμμετέχουν οι Πόντιοι καλλιτέχνες (με αλφαβητική σειρά) :
Καλούσης Κώστας (τραγούδι)
Καρακαλπακίδης Γιάννης (λαούτο)
Κεσαπίδης Φίλιππος (λύρα)
Πετρίδης Γιώργος (νταούλι)
Τσακηρίδου Νατάσα (τραγούδι)
Χάρη σε πολλούς χορηγούς εδεσμάτων, θα κεράσουμε Κρητικούς και Ποντιακούς μεζέδες!
Η ΑΡΩΓΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ είναι μία ομάδα εθελοντών πολιτών που σκοπό έχει να συνδράμει πολίτες που αντιμετωπίζουν προβλήματα αυτήν τη δύσκολη χρονική περίοδο, τα οποία δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν μόνοι τους.
Αυτοί οι πολίτες πρέπει να νιώσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη άλλων πολιτών για να μπορέσουν να σταθούν και πάλι στα πόδια τους.
Δραστηριοποιούμαστε στη Θεσσαλονίκη από τον Μάιο του 2012 και ήδη η ομάδα μας μεγάλωσε πολύ.
Έχουμε εθελοντές πολίτες που μας βοηθάνε σε αυτή μας την προσπάθεια, αλλά και πολλούς που συνδράμουν σε τρόφιμα, χαρτικά, απορρυπαντικά, είδη προσωπικής υγιεινής και είδη πρώτης ανάγκης, ωστε να καταφέρουμε να παραδίδουμε ολοκληρωμένα πακέτα στις οικογένειες που έχουμε αναλάβει και συνεχώς αναλαμβάνουμε.
ΔΕ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΧΡΗΜΑΤΑ, αλλά ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΑ, ώστε να υπάρχει πλήρης διαφάνεια στις μεταξύ μας σχέσεις.
Δυστυχώς το πρόβλημα επιβίωσης των συμπολιτών μας διογκώνεται συνεχώς.
Έτσι δημιουργήσαμε αυτήν τη σελίδα ώστε να παρακολουθείτε τις δράσεις μας, να μας γνωρίσετε καλύτερα και όσοι επιθυμείτε να συμβάλετε σε αυτήν την προσπάθειά μας.
Ο καταστατικός σκοπός της «ΙΔΑΙΑΣ ΓΗΣ» είναι η διάσωση της πολιτισμικής κληρονομιάς της Κρήτης, η διατήρηση και διάδοση των εθίμων και παραδόσεών της, η αναβίωση ηθογραφικών και λαογραφικών στοιχείων του νησιού. Ο σκοπός αυτός επιδιώκεται προς το παρόν μέσα από την έρευνα και συλλογή κρητικών παραδοσιακών χορών και τραγουδιών από την ευρύτερη περιοχή της Κρήτης, την δημιουργία κρητικού χορευτικού συγκροτήματος, που επιδίδεται στην εκμάθηση και προβολή κρητικών παραδοσιακών χορών και τραγουδιών, και τη διοργάνωση χορευτικών επιδείξεων, μουσικών ακροάσεων και λοιπών πνευματικών, καλλιτεχνικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων σε συνεργασία με παρεμφερείς ενώσεις, συλλόγους και άλλους φορείς. Ο Σύλλογος φιλοδοξεί επίσης να προβεί στην έκδοση βιβλίων και την κυκλοφορία ενημερωτικού περιοδικού εντύπου, να οργανώνει ενημερωτικές συναντήσεις, διαλέξεις και σεμινάρια από ειδικούς, να πραγματοποιεί εκθέσεις φωτογραφίας, έργων κρητικής λαϊκής τέχνης καθώς και επιμορφωτικών και ψυχαγωγικών προβολών.
ΠΗΓΉ:www.thinkfree.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Εθελοντική Αιμοδοσία- Ένωση Κρητών Βριλησσίων

Πρόσκληση για Εθελοντική Αιμοδοσία