Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

Γραφείο Πληροφοριών,το Ιατρείο του Πρώτου νομίατρου της Σπιναλόγκας


Στην αποτύπωση του χώρου, όπου σε παρελθόντα χρόνο, λειτούργησε το ιατρείο του πρώτου νομιάτρου της Σπιναλόγκας  Μανόλη Γραμματικάκη,
προχώρησε ο Δήμος Αγίου Νικολάου, μετά την παραχώρηση του εν λόγω ακινήτου από την κόρη του Μαρία Γραμματικάκη.
Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Αγίου Νικολάου κ. Αντώνη Ζερβό, ο ισόγειος χώρος της κατοικίας του αείμνηστου γιατρού, θα χρησιμοποιηθεί από την δήμο για την δημιουργία « info point» (γραφείο πληροφοριών), ενώ άμεσα αναμένεται και η σύνταξη της σχετικής μελέτης για την αποκατάσταση του κτιρίου, το οποίο αξίζει να σημειώσουμε, βρίσκεται σ' ένα εξαιρετικό σημείο, απέναντι από τη νήσο Σπιναλόγκα στη ζώνη περιπάτου του θαλασσίου μετώπου που έχει διαμορφωθεί στην περιοχή της Πλάκας.
Πρόκειται πράγματι, επιβεβαίωσε ο κ. Ζερβός για ένα χώρο μοναδικό, που λειτουργώντας ως γραφείο πληροφοριών, αναμένεται να δώσει την δυνατότητα στους επισκέπτες, να έχουν μια πρώτη πληροφόρηση για το νησί!
Μάλιστα όπως ήδη είναι γνωστό στον αρχικό σχεδιασμό που έγινε στο πλαίσιο της μελέτης για την ολοκλήρωση του φακέλου της β΄ φάσης για την ένταξη της νήσου στα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της Ουνέσκο, υπήρξε η πρόβλεψη για την δημιουργία ανάλογου χώρου.
Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου, επισκεπτόμενος ο ίδιος τον χώρο που διατηρούσε επί σειρά ετών ως ιατρείο και οικία του, ο γιατρός της Σπιναλόγκας, παρατήρησε, ότι τα αντικείμενα που υπάρχουν και διατηρούνται σε καλή σχετικά κατάσταση (ιατρική συλλογή, βιβλιοθήκη, γραφείο), «ξυπνούν μνήμες» από τα χρόνια εκείνα που το νησί λειτουργούσε ως λεπροκομείο.
Αναφορικά με την συντήρηση του κτιρίου και τις εργασίες που απαιτούνται προκειμένου ο χώρος να λειτουργήσει ως γραφείο πληροφοριών, ο κ. Ζερβός, δήλωσε: ότι η συντήρηση του κτιρίου, είναι εύκολη υπόθεση, ωστόσο θα πρέπει σε συνεννόηση με την ιδιοκτήτρια, να αντιμετωπιστούν ζητήματα της ανωδομής που έτσι κι αλλιώς θα κρατήσει η ίδια, ούτως ώστε στην παρέμβαση που θα γίνει, να έχει υπάρξει πρόβλεψη, ώστε σε χρόνο που η κ. Γραμματικάκη, αποφασίσει να αποκαταστήσει τον όροφο του ακινήτου, να μην δημιουργηθούν προβλήματα στον ισόγειο χώρο που εν τω μεταξύ θα λειτουργεί ως info point.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Εθελοντική Αιμοδοσία- Ένωση Κρητών Βριλησσίων

Πρόσκληση για Εθελοντική Αιμοδοσία