Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015

Σήματα ποιότητας «Κρήτη»

Ενισχύονται τα ποιοτικά πιστοποιημένα προϊόντα και υπηρεσίες της Κρήτης στην εσωτερική
και διεθνή αγορά με τα σήματα της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης της Περιφέρειας Κρήτης «ΚΡΗΤΗ», «ΚΡΗΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ», «ΚΡΗΤΙΚΟ ΜΠΑΚΑΛΙΚΟ», ενώ ωφελημένο είναι και το τουριστικό προϊόν του νησιού. Σε ειδική εκδήλωση χθες στο Επιμελητήριο Ηρακλείου πιστοποιήθηκαν νέοι παραγωγοί, και επιχειρήσεις του νησιού για τα ποιοτικά προϊόντα που παράγουν και που αποτελούν τους «πρεσβευτές» της Κρήτης στις αγορές της Ελλάδας και του εξωτερικού. Ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης μιλώντας στην εκδήλωση χαρακτήρισε ως μια μεγάλη κατάκτηση της Κρήτης τις πιστοποιήσεις Κρητικών προϊόντων, επιχειρήσεων και υπηρεσιών που προβάλλουν τα παραδοσιακά μας προϊόντα-Κρητική κουζίνα διεθνώς με οφέλη στον τουρισμό.
Στην εκδήλωση στο Επιμελητήριο απονεμήθηκαν σήματα ποιότητας «Κρήτη» σε 33 εταιρείες προϊόντων που παράγουν 164 πιστοποιημένα προϊόντα, το σήμα ποιότητας «Κρητική Κουζίνα» σε 20 εστιατόρια, και το σήμα ποιότητας «Κρητικό Μπακάλικο» σε 4 Κρητικά Μπακάλικα. Μέχρι σήμερα η Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας Κρήτης έχει πιστοποιήσει 62 επιχειρήσεις με συνολικά 322 προϊόντα, και 28 εστιατόρια. Στους παραγωγούς-επιχειρήσεις τις πιστοποιήσεις παρέδωσαν ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, οι Αντιπεριφερειάρχες Θεανώ Βρένζου Σκορδαλάκη, Μαρία Λιονή, Παναγιώτης Σημανδηράκης, ο εντεταλμένος σύμβουλος τουρισμού της Περιφέρειας Μιχάλης Βαμιεδάκης, ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου Θωμάς Φορτετσανάκης.
Επίσης παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Κρήτης Νίκος Ραπτάκης, Περιφερειακοί, Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων, παραγωγικών τάξεων κ.α.
Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης σε δηλώσεις του στο πλαίσιο της εκδήλωσης ανέφερε: «Είναι μια προσπάθεια που έχουμε ξεκινήσει από τα προηγούμενα χρόνια γιατί αυτό που χρειάζεται σήμερα είναι η πιστοποίηση, η ταυτότητα για να είναι τα προϊόντα μας ανταγωνιστικά. Ευχαριστούμε όλους όσους πίστεψαν σε αυτή την προσπάθεια, το δυνατό μας όνομα είναι «ΚΡΗΤΗ» που σημαίνει brande name σε προϊόντα και υπηρεσίες. Αξίζουν συγχαρητήρια στην Αντιπεριφερειάρχη Θεανώ Βρέντζου που ξεκίνησε την προσπάθεια, στον Μανόλη Χνάρη τον Πρόεδρο της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης που συνεχίζει την προσπάθεια και όλους τους επιχειρηματίες που έχουν πιστέψει στη δράση αυτή» και πρόσθεσε: «Από τις πιστοποιήσεις ωφελημένος βγαίνει και ο τουρισμός μας, τα προϊόντα μας είναι καλοί «πρεσβευτές» της Κρήτης στην Ελληνική και διεθνή αγορά. Πρόκειται για μια μεγάλη κατάκτηση στην Κρήτης σε σχέση με τις πιστοποιήσεις προϊόντων και υπηρεσιών».
Ο Πρόεδρος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Περιφέρειας Κρήτης Μανόλης Χνάρης επεσήμανε: «Σκοπός μας είναι η προβολή και προώθηση των τοπικών πιστοποιημένων τοπικών προϊόντων καθώς και η διασύνδεση τους με τον τομέα του τουρισμού. Ευχαριστούμε τους Κρητικούς παραγωγούς και επιχειρηματίες οι οποίοι μας εμπιστεύονται στηρίζοντας την προσπάθεια της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης της Περιφέρειας Κρήτης. Επίσης όλους όσους έχουν βοηθήσει από την αρχή έως σήμερα για την επιτυχία της προσπάθειας».
Ο εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος τουρισμού Μιχάλης Βαμιεδάκης ανέφερε ότι, «η απονομή είναι πάρα πολύ σημαντική γιατί ουσιαστικά δείχνει ότι η διασύνδεση μεταξύ πρωτογενή τομέα και τουρισμού παίρνει «σάρκα και οστά». Οι τουριστικοί επιχειρηματίες εμπιστεύονται την τοπική αγορά και πέραν των επιχειρήσεων που παράγουν πιστοποιημένα προϊόντα, τουριστικές επιχειρήσεις εντάσσουν τα προϊόντα αυτά μέσα στα ξενοδοχεία έτσι ώστε μέσω αυτής της διαδικασίας προσφέρονται στους επισκέπτες που απολαμβάνουν την τοπική κουζίνα. Επίσης οι ξένοι επισκέπτες μας γίνονται «πρεσβευτές» για την τοπική παραγωγή στη χώρα τους μετά την επιστροφή τους».
Η Αντιπεριφερειάρχης πρωτογενή τομέα Θεανώ Βρέντζου Σκορδαλάκη τόνισε ότι «η Περιφέρεια Κρήτης συνεχίζει την προσπάθεια την οποία ξεκινήσαμε εδώ και 5 χρόνια για την πιστοποίηση των προϊόντων της Κρήτης με το σήμα εντοπιότητας και ποιότητας. Όλοι μας η προσπάθεια εστιάζεται στη δημιουργία αναπτυξιακών βασικών «εργαλείων». Σήμερα τέσσερα «Κρητικά Μπακάλικα» λειτουργούν στην Αθήνα και σύντομα θα ανοίξουν και αλλού. Τα πιστοποιημένα προϊόντα της Κρήτης έχουν βρει το χώρο τους μέσα από τον οποίο προωθούνται στις αγορές του εσωτερικού αλλά και του εξωτερικού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Εθελοντική Αιμοδοσία- Ένωση Κρητών Βριλησσίων

Πρόσκληση για Εθελοντική Αιμοδοσία