Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015

Πεζοπορία στο Φαράγγι Μονής Καψά με τον Ορειβατικό Αγίου Νικολάου

Την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου, ο Ορειβατικός Σύλλογος Αγίου Νικολά
ου διοργανώνει πεζοπορική εκδρομή στην περιοχή της Νότιας Κρήτης, στο φαράγγι Περβολακίων ή φαράγγι Μονής Καψά.
Η πεζοπορία είναι κυκλική, διάρκειας 4,5 ωρών περίπου (χωρίς τις απαραίτητες στάσεις), το συνολικό μήκος της διαδρομής 10,3 χιλιόμετρα και η πορεία ανηφορική/κατηφορική με ήπια υψομετρική διαφορά.
Το άγριο και επιβλητικό φαράγγι του Καψά βρίσκεται 8-9χλμ ανατολικά του Μακρύγιαλου και 33χλμ ανατολικά της Ιεράπετρας. Ονομάζεται και φαράγγι Περβολακίων, καθώς η βορεινή του είσοδος αρχίζει από το απομονωμένο γραφικό χωριό Περβολάκια. Η έξοδος του βρίσκεται δίπλα στο Μοναστήρι του Καψά, στο Λιβυκό Πέλαγος, όπου υπάρχει και μια πανέμορφη ήρεμη παραλία με βότσαλα. Είναι ευπρόσιτο αν και έχει κάποια σημεία που είναι λίγο απότομα και χρειάζονται προσοχή. Η διαδρομή μέσα στο φαράγγι έχει σημανθεί με κόκκινα βέλη ενώ στα δύσκολα σημεία έχει διαμορφωθεί στενό μονοπάτι. Το μήκος του φαραγγιού είναι 3,5χλμ περίπου και το εσωτερικό του ιδιαίτερα εντυπωσιακό, με πανύψηλα τοιχώματα.
Η πεζοπορία θα ξεκινήσει από την Μονή Καψά, που είναι χτισμένη πάνω σε ένα ύψωμα, δίπλα στο φαράγγι, σε ένα επιβλητικό τοπίο με θέα στο Λιβυκό πέλαγος και το νησάκι Κουφονήσι.
Με ελαφρά ανηφορική πορεία 2,5 ωρών περίπου, θα διασχίσουμε το φαράγγι μέχρι τον οικισμό Περβολάκια (υψομετρική διαφορά 326 μ). Στην συνέχεια αφού διασχίσουμε τον οικισμό, θα περπατήσουμε από αγροτικό δρόμο (ελαφρά ανηφορικά για 30 λεπτά) και από παλιό μονοπάτι (κατηφορικά για 90 λεπτά) για να επιστρέψουμε στην Μονή Καψά (υψομετρική διαφορά 326 μ).
Η μετάβαση στην περιοχή θα γίνει με λεωφορείο, με κόστος μεταφοράς ανάλογα με τη συμμετοχή.
Δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα:
6946160654 (Ελένη) ώρα 9:00-13:00
6948040401 (Αντρέας) ώρα 18:00-20:00
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 1
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: από τον ΄Αγιο Νικόλαο -οδός Κ.Καραμανλή 24, στις 8:00 το πρωί της Κυριακής.
Περισσότερες πληροφορίες για την πεζοπορία, χάρτης διαδρομής, όροι συμμετοχής, απαραίτητος εξοπλισμός στο blog του Συλλόγου, στο facebook και στο τηλέφωνο 6948040401.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Εθελοντική Αιμοδοσία- Ένωση Κρητών Βριλησσίων

Πρόσκληση για Εθελοντική Αιμοδοσία