Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

Χανιά: 2η Συνάντηση Εθελοντών Δικτύου «Διαβάζω για τους Άλλους»

Μετά την πολύ επιτυχημένη πορεία της ραγδαία αναπτυσσόμενης εθελοντικής ομάδας «Διαβάζω για τους Άλλους» στην Αθήνα και το Ηράκλειο, ήρθε η ώρα να συστήσουμε το «Διαβάζω για τους Άλλους» και στα Χανιά
. Η μη κερδοσκοπική αυτή οργάνωση δημιουργήθηκε στις αρχές του 2015 όταν οι ιδρυτές της, Αργυρώ Σπυριδάκη και Θοδωρής Τσάτσος, οραματίστηκαν μια κοινωνία, όπου όλοι οι άνθρωποι θα έχουν ίση πρόσβαση στο αγαθό της ανάγνωσης χωρίς διακρίσεις. Με το μότο «για να ακούνε με τα μάτια μας και να διαβάζουν με τη φωνή μας» η ιδέα αναπτύχθηκε ως εξής:

Πρώτον: εμπλουτίζουμε με σταθερή ροή την ακουστική βιβλιοθήκη των τυφλών με ακουστικά βιβλία που οι εθελοντές μας ηχογραφούν, έτσι ώστε άτομα με δυσκολία όρασης να έχουν πρόσβαση σε όλο και περισσότερα βιβλία και περισσότερες κατηγορίες αναγνωσμάτων.
Δεύτερον: αναπτύσσουμε δράσεις ζωντανής ανάγνωσης σε κέντρα φροντίδας ηλικιωμένων, ορφανοτροφεία και άλλα ιδρύματα φιλοξενίας παιδιών, σε άτομα με αναπηρία και δυσκολίες κίνησης ή όρασης.

Από την πρώτη συνάντηση Εθελοντών που έλαβε χώρα στην Αθήνα τον Ιανουάριο του 2015 έως σήμερα, η ομάδα αριθμεί πλέον των 2000 εγγεγραμμένων εθελοντών, οι οποίοι είναι πρόθυμοι να προσφέρουν με όποιο τρόπο μπορούν συμβάλλοντας στο Όραμα του Διαβάζω για τους Άλλους για μια κοινωνία ισότιμη στην πρόσβαση στη λογοτεχνία, στην παιδεία και στη γνώση! Σε αυτό το πλαίσιο ηχογραφούνται ήδη βιβλία, ενώ οι live αναγνώσεις στα συνεργαζόμενα με το Δίκτυο μας ιδρύματα είναι σε σταθερή εβδομαδιαία βάση.

Πολύ σύντομα το Δίκτυο απέκτησε τέτοια δυναμική που η εξάπλωση του και στην υπόλοιπη Ελλάδα έγινε πραγματικότητα. Τα Χανιά είναι ο δεύτερος σταθμός, μετά το Ηράκλειο. Πολλοί συμπολίτες μας εμπνεύστηκαν από το σκοπό της ομάδας Διαβάζω για τους άλλους στην πρώτη συνάντηση εθελοντών που πραγματοποιήθηκε στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων, στις 8 Ιανουαρίου 2016, και σήμερα η ομάδα του Διαβάζω για τους Άλλους στα Χανιά έχει ήδη συσταθεί και ξεκινήσει δυναμικά δράσεις αντίστοιχες με αυτές της Αθήνας και του Ηρακλείου.

Η δεύτερη συνάντηση εθελοντών του «Διαβάζω για τους Άλλους» στα Χανιά θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 25 Μαΐου 2016, στις 18:30, στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης, Περιφερειακή Ενότητα Χανίων. Σκοπός είναι να οργανώσουμε τις δράσεις που θα λάβουν χώρα το επόμενο χρονικό διάστημα, να συστήσουμε την ομάδα του «Διαβάζω για τους Άλλους» των Χανίων αλλά και να γνωρίσουμε από κοντά τους Ιδρυτές του Δικτύου, να μοιραστούμε με ακόμα περισσότερους εθελοντές το Όραμα μας έτσι ώστε να μεγαλώσει η ομάδα μας και να αναπτύξουμε την δυναμική παρουσία μας στην πόλη.

Ελάτε να γνωριστούμε ακόμα κι αν δεν έχετε εγγραφεί επίσημα ως εθελοντής. Θα χαρούμε να σας δούμε όλους εκεί και να μοιραστούμε μαζί σας το όραμα του Δικτύου για την πόλη των Χανίων!

Επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο διαδίκτυο για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις του Δικτύου στο www.giatousallous.gr

Χορηγοί Επικοινωνίας: Neatv GrZarpa.grParapolitiko.grSuper Fm ChaniaΔίκτυο Fm 91,5 - diktyo fmMAX FM XANIA 100,2Flashnews.gr,JoyRadioΧανιώτικα ΝέαΧανιά Sport FM 102.7Νεα Τηλεοραση Κρητης,ΕΡΑ Χανίων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Εθελοντική Αιμοδοσία- Ένωση Κρητών Βριλησσίων

Πρόσκληση για Εθελοντική Αιμοδοσία