Κυριακή 13 Μαρτίου 2016

Minoan Group: Μετά από 25 χρόνια εγκρίθηκε επένδυσή της 250 εκατ. ευρώ στην Κρήτη!

Η επιμονή της βρετανικής εταιρείας Minoan Group ανταμείφθηκε αυτή την εβδομάδα, καθώς ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
, Προκόπης Παυλόπουλος, υπέγραψε το σχέδιό της για μία τουριστική επένδυση στην Κρήτη , ύψους 250 εκατ. ευρώ, 25 ολόκληρα χρόνια μετά την πρώτη αίτηση που υπέβαλε για να λάβει τη σχετική έγκριση, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times.
Πρόκειται για την πρώτη ξένη επένδυση που εγκρίνεται από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, από πέρυσι που ανέλαβε την εξουσία, και η μεγαλύτερη έως σήμερα στην Κρήτη.
«Είμαστε ευτυχείς να στηρίζουμε σχέδια που συμβάλλουν σημαντικά στη δημιουργία θέσεων εργασίας, που δίνουν ώθηση στις τοπικές οικονομίες και στηρίζουν τον τουρισμό σε όλη τη διάρκεια του έτους», δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών, Έλενα Κουντουρά.
Η Minoan Group, που εστιάζει στον τομέα αναψυχής και ταξιδιών, άρχισε να υποβάλει αιτήσεις για άδειες οικοδόμησης ενός πολυτελούς θέρετρου το 1991, αφού μίσθωσε την ακατοίκητη χερσόνησο του Κάβο Σίδερο από κοινωφελές ίδρυμα της Μονής Τοπλού. «Το σχέδιο, ωστόσο, συνάντησε γρήγορα αντιστάσεις από ξενοδόχους της Κρήτης με επιρροή και τους πολιτικούς υποστηρικτές τους καθώς και από περιβαλλοντικούς ομίλους», αναφέρει το δημοσίευμα.
«Είμαι ενθουσιασμένος που μετά το Προεδρικό Διάταγμα μπορούμε να προχωρήσουμε με το σχέδιο αυτό, κατόπιν πολλών ετών προσπάθειας», δήλωσε ο Κρίστοφερ Ήγκλετον, εκτελεστικός πρόεδρος της Minoan, προσθέτοντας: «Με τον ελληνικό τουρισμό να αναπτύσσεται πάλι, οι προοπτικές είναι πολύ ενθαρρυντικές».
Η βρετανική εταιρεία διαπραγματεύθηκε το σχέδιο με 10 διαδοχικές ελληνικές κυβερνήσεις πριν την ανάληψη της εξουσίας από τον ΣΥΡΙΖΑ και αντιμετώπισε με επιτυχία μία ντουζίνα αγωγών, μεταξύ των οποίων και την αμφισβήτηση της ιδιοκτησίας της Μονής στη χερσόνησο, την οποία χρησιμοποιούσε επί αιώνες ως περιοχή για βοσκή, σημειώνει το δημοσίευμα.
Το ξενοδοχειακό συγκρότημα περιορίσθηκε από 6.000 σε 2.000 κρεβάτια, καθώς έγιναν αυστηρότερες στην Ελλάδα οι περιβαλλοντικές ρυθμίσεις για μεγάλης κλίμακας τουριστικά σχέδια, αναφέρει η εφημερίδα. Το συγκρότημα περιλαμβάνει γήπεδο γκολφ, εργοστάσιο αφαλάτωσης και ένα μουσείο φυσικής ιστορίας για την περιοχή. Ο κ. Ήγκλετον δήλωσε ότι το θέρετρο θα λειτουργεί όλο το έτος, δημιουργώντας 1.200 μόνιμες θέσεις εργασίας και επιπλέον 2.000 για τους τοπικούς προμηθευτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Εθελοντική Αιμοδοσία- Ένωση Κρητών Βριλησσίων

Πρόσκληση για Εθελοντική Αιμοδοσία