Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

Αφιέρωμα της Daily Mail στην Κρήτη και την Σπιναλόγκα

Όταν η δημοσιογράφος της βρετανικής ιστοσελίδας Daily Mail
, Helen Atkinson Wood διάβασε το μυθιστόρημα της Βικτόρια Χίσλοπ «Το Νησί» θέλησε να γνωρίσει από κοντά την Κρήτη και το μικρό νησί Σπιναλόγκα, τα μέρη δηλαδή στα οποία εκτυλίσσεται η πλοκή του μυθιστορήματος.
Έτσι, η δημοσιογράφος ταξίδεψε, όπως λέει, στο μεγαλύτερο ελληνικό νησί και έγραψε ένα αφιέρωμα για την Κρήτη και το «νησί των λεπρών». Το μυθιστόρημα της Χίσλοπ λειτούργησε«σαν σειρήνα που με παρέσυρε σε αυτό το ταξίδι», αναφέρει η δημοσιογράφος, που με έδρα την Ελούντα επισκέφθηκε τις γύρω περιοχές και την Σπιναλόγκα.
Στην Ελούντα η Wood έμεινε στο Elounda Gulf Villas & Suites ένα κατάλυμα που ανήκει σε μια φιλόξενη οικογένεια, όπως η ίδια αναφέρει και αποτελείται από 15 πολυτελείς σουίτες και 18 βίλες, όλα με ιδιωτική πισίνα, ενώ υπάρχει beach bar, καθώς και ένα εστιατόριο, που καταφέρνει να συνδυάζει την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα με την διεθνή.
Από την Ελούντα η δημοσιογράφος επισκέφθηκε το μικρό νησί Σπιναλόγκα, τον τόπο όπου απομόνωναν τους λεπρούς την δεκαετία του ’30. «Τα ερειπωμένα σπίτια και το δημαρχείο σε ταξιδεύουν σε εκείνη την εποχή», υποστηρίζει η Wood, που περιηγήθηκε επί μία ώρα επάνω στο νησί και ένιωσε ότι βίωνε την κάθε στιγμή από την ζωή απομόνωσης που περιγράφεται στο μυθιστόρημα της Βικτόρια Χίσλοπ.
«Είναι ένας τόπος που σε κάνει να δεις θετικά την ζωή», γράφει για την Σπιναλόγκα η δημοσιογράφος της Daily Mail, αναφερόμενη στον άνισο καθημερινό αγώνα των λεπρών της εποχής για να ζήσουν μια κανονική ζωή παρά τα προβλήματα της ασθένειάς τους.
Η Wood επισκέφθηκε και το ορεινό χωριό Κριτσά, ένα από τα αρχαιότερα και ιστορικά χωριά της Κρήτης και κάθισε στην παραδοσιακή ταβέρνα Panoramic για νόστιμα γιουβαρλάκια και δυνατό ελληνικό καφέ, ένα μέρος που απολαμβάνει κανείς την ελληνική φιλοξενία, όπως και στο μικρό χωριό της Ιεράπετρας, Μόχλος, όπου η δημοσιογράφος είχε την ευκαιρία να απολαύσει φρέσκο ψάρι και καλό κρασί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Εθελοντική Αιμοδοσία- Ένωση Κρητών Βριλησσίων

Πρόσκληση για Εθελοντική Αιμοδοσία