Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

Φαράγγι Αράδαινας-ΧανιάΗ Αράδαινα είναι το πιο βαθύ και ένα από τα πιο απότομα φαράγγια του Νομού Χανίων
. Με ύψος 138m το βαθύ φαράγγι είναι ιδανικό, όχι για πεζοπορία αλλά και για bunjee jumping επίσης. Η μαγευτική διαδρομή μέσα στο φαράγγι μέχρι την έξοδο του στη μαγευτική παραλία Mάρμαρα αποτελεί μια αξέχαστη εμπειρία για όποιον επιχειρήσει την κατάβαση του φαραγγιού.

Είναι από τα πλέον ενδιαφέροντα Σφακιανά φαράγγια και είναι από τα μεγαλύτερα. Οι παλιοί το ονόμαζαν Φάραγγα, για να το ξεχωρίσουν από τα υπόλοιπα, αλλά εσφαλμένα αυτός ο χαρακτηρισμός δόθηκε στο φαράγγι της Σαμαριάς. Ενώ οι περισσότεροι νομίζουν ότι έχει μήκος μόλις 7km, καθώς όλοι ξεκινούν την πορεία τους από το χωριό Αράδαινα, στο μέσο του μήκους του φαραγγιού, το πραγματικό μήκος είναι 15km. Πράγματι, το φαράγγι ουσιαστικά ξεκινάει από τον υπόγειο ποταμό του σπηλαίου Δρακολάκκι, στις ρίζες της κορυφής Θοδωρής των Λευκών Ορέων.

Για να φθάσετε ως τη συνηθισμένη είσοδο του Φάραγγα από τη Χώρα Σφακίων, ανεβαίνετε τον ασφαλτοστρωμένο δρόμο για το ορεινό χωριό Ανώπολη (μήκους 12 χλμ & υψομ. 600 μ.) κτισμένο στις νότιες ρίζες των Λευκών Ορέων. Μετά από ακόμη 3,5 χλμ. φθάνετε στο ερειπωμένο χωριό Αράδαινα (υψομ. 520) χτισμένο στο χείλος του φαραγγιού. Εδώ υπήρχε η αρχαία πόλης Αραδήν και σήμερα ο γραφικός ναός του Αστράτηγου (Μιχαήλ Αρχαγγέλου). Το χωριό ερήμωσε μετά από βεντέτα.


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Εθελοντική Αιμοδοσία- Ένωση Κρητών Βριλησσίων

Πρόσκληση για Εθελοντική Αιμοδοσία