Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015

ΜΑΧΑΙΡΙΔΙΑ-Η ΠΑΡΑΛΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΥΣΑΕΙ ΠΟΤΕ!!!!


Τα Μαχαιρίδια στον Κουτσουρά του Μακρύ Γιαλού Λασιθίου είναι μια
σειρά από τρεις διαφορετικές παραλίες με απότομα βράχια πίσω τους που κόβονται κατακόρυφα σαν μαχαίρια. Οι παραλίες αυτές είναι όλες τους πανέμορφες με άγρια ομορφιά και κρυστάλλινα νερά και είναι προσβάσιμες μονάχα με βάρκα από την θάλασσα.


Από την στεριά είναι εφικτή η πρόσβαση μονάχα στην τελευταία παραλία ανατολικά στην οποία κατηφορίζουν δύο διαφορετικά μονοπάτια κρυμμένα μέσα στην πυκνή βλάστηση της περιοχής. Η παραλία αυτή βρίσκεται λίγα μέτρα μονάχα ανατολικά από το πολύ γνωστό δασάκι του Κουτσουρά σε μια περιοχή με αρκετά πεύκα.

Από τον κεντρικό δρόμο του Κουτσουρά ένας πολύ σύντομος χωματόδρομος κατηφορίζει μέχρι το υπαίθριο πάρκινγκ που είναι σε μια συστάδα μεγάλων πεύκων που είχανε γλιτώσει από την καταστροφική φωτιά που έπληξε την περιοχή πριν χρόνια. Από το σημείο αυτό έχουμε πολύ όμορφη πανοραμική θέα στον κόλπο που σχηματίζει το ανατολικό Μαχαιρίδι.



Το Μαχαιρίδι είναι αγαπημένος προορισμός για τους ντόπιους και πολύ σπάνια θα δείτε τουρίστες. Ο γραφικός κόλπος που σχηματίζει έχει παντού χοντρή άμμο και βοτσαλάκι με κάποια διάσπαρτα βράχια ενδιάμεσα. Ο βυθός στην περιοχή είναι πραγματική απόλαυση και το κολύμπι με τη μάσκα προσφέρει έντονες συγκινήσεις. Ο κόλπος στο Μαχαιρίδι δεν πιάνει σχεδόν ποτέ και με κανένα καιρό κύμα κι έτσι πραγματικά προσφέρεται για οικογένειες με παιδιά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Εθελοντική Αιμοδοσία- Ένωση Κρητών Βριλησσίων

Πρόσκληση για Εθελοντική Αιμοδοσία