Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015

Σε λειτουργία η αναβαθμισμένη διαδικτυακή πύλη του Δήμου Χανίων

Με στόχο την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς πολίτες και επιχειρήσεις, τέθηκε πριν λίγες μέρες σε λειτουργία η αναβαθμισμένη διαδικτυακή πύλη του Δήμου Χανίων www.chania.gr.

Την αναβάθμιση του portal ανέλαβε τμήμα του Πανεπιστημίου Κρήτης και το κόστος ανήλθε σε 2.000 ευρώ, από πόρους του δήμου Χανίων.
Η παρουσίαση του νέου portal έγινε από τον Γ.Γ. του Δήμου, Δ. Φραγκάκη ο οποίος επεσήμανε ότι:
«αναβαθμίσαμε τη διαδικτυακή πύλη του Δήμου μας και προχωρήσαμε στη ριζική ανανέωσή της, δίνοντας έμφαση σε τρεις άξονες: την αισθητική ανανέωση, τη λειτουργική αναβάθμιση και τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς πολίτες και επιχειρήσεις».
Ο κ. Φραγκάκης επεσήμανε ότι έχουν περάσει 10 χρόνια από τη λειτουργία του portal του Δήμου στην προηγούμενη του μορφή και επεσήμανε ότι η νέα διαδικτυακή πύλη του Δήμου προσφέρει: καλύτερη αισθητική, περισσότερη και πιο ξεκάθαρη πληροφορία, καλύτερη πρόσβαση στην πληροφορία, που εξασφαλίζει διαφάνεια, πιο λειτουργική πλοήγηση για τον χρήστη, έμφαση στο εκπαιδευτικό – διδακτικό περιεχόμενο για την ιστορία και τον πολιτισμό του τόπου μας, ηλεκτρονικές υπηρεσίες με την αποστολή δικαιολογητικών χωρίς την επίσκεψη του πολίτη ή επιχειρηματία στο Δήμο, ηλεκτρονική πληροφόρηση για τα δικαιολογητικά, που χρειάζονται για μία συναλλαγή με το Δήμο και τον χρόνο διεκπεραίωσης υποθέσεων πολιτών και επιχειρήσεων, ολοκληρωμένη λύση για ηλεκτρονική υποβολή αλλά και διαχείριση προβλημάτων και παραπόνων δημοτών.
Μάλιστα, όπως γνωστοποίησε ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Χανίων θα παρουσιαστεί τον επόμενο μήνα το αναβαθμισμένο τουριστικό portal chaniatourism.gr, με διαφορετική φιλοσοφία και στόχους, ενώ εξετάζεται και mobile εφαρμογή για υποβολή και διαχείριση αιτημάτων (μέσω smart phones). «Προετοιμάζουμε περισσότερες on line υπηρεσίες για τον πολίτη και τις επιχειρήσεις, με βασικότερη αυτή των ηλεκτρονικών πληρωμών», τόνισε ο κ. Φραγκάκης, ευχαριστώντας παράλληλα όλα τα στελέχη και τις υπηρεσίες του Δήμου, «που συνεργάστηκαν άψογα σε αυτό το πολύπλευρο project, προκειμένου να βγει το αποτέλεσμα και το περιεχόμενο, που βλέπουμε».


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Εθελοντική Αιμοδοσία- Ένωση Κρητών Βριλησσίων

Πρόσκληση για Εθελοντική Αιμοδοσία