Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015

Η Σητεία των Χριστουγέννων και των Παραμυθιών


Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου
στις 8 μ.μ. Χριστουγεννιάτικη συναυλία των μαθητών του Δημοτικού Ωδείου «Στρατή Καλογερίδη» και της Φιλαρμονικής στο Πολύκεντρο
Σάββατο 19 Δεκεμβρίου
- 11 π.μ. Στολισμός των δέντρων των ευχών στο κέντρο της πόλης (Κήπος) από τους μαθητές των σχολείων Σητείας με χειροποίητα στολίδια, από ανακυκλώσιμα υλικά
- 8.30 Συναυλία της Μικτής Χορωδίας Επιμελητηρίου Ηρακλείου «Ο Άγ. Δημήτριος» διεύθυνση- πιάνο Mαρία Παπαγιαννάκη στο Πολύκεντρο
Σάββατο 19 και Κυριακή 20 Δεκεμβρίου
Οι θησαυροκυνηγοί υπό την αιγίδα της ομάδας «Ότζοι -Πούτζοι» αναλαμβάνουν νωρίς φέτος δράση, υιοθετώντας τα «Σπιτάκια Της Αγάπης» στο κέντρο της πόλης! Από το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ γεμίζουμε μαζί την «Τσάντα Της Αγάπης», με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για την ενίσχυση των Κοινωνικών Παντοπωλείων της πόλης. Μία κόκκινη καρδιά περιμένει τον καθένα μας!
Κυριακή 20 Δεκεμβρίου
στις 11 π.μ. «SantaRun», η Ομάδα οργάνωσης Santa Run Sitia, οργανώνει ομαδική βόλτα στους δρόμους της πόλης από Άγιους Βασίληδες με αφετηρία το Λιμάνι και τερματισμό στην κεντρική πλατεία. Τους δρομείς θα υποδεχθούν οι διοργανωτές και ο Σύλλογος Εστίασης και Ψυχαγωγίας με πολλές εκπλήξεις και μουσικές. Τα χρήματα της εκδήλωσης θα διατεθούν στο Νοσοκομείο Σητείας και στην Ε.Δ.Ε.Α.Κ
Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου
στις 7 μ.μ. Παρουσίαση βιβλίου του Νίκου Ψυλλάκη η «Πολυφίλητη», το ιστορικό μυθιστόρημα, οι παλιές και οι καινούριες πολιορκίες. Την εκδήλωση θα προλογίσει ο φιλόλογος Γιάννης Μπουρμπουδάκης. Την οργάνωση έχουν αναλάβει ομάδα πολιτών, ανθρώπων που εμπνέονται από την ιστορία και τους γοητεύει η λογοτεχνική ανάπλαση μιας άλλης εποχής. Μια όμορφη βραδιά γεμάτη με τη μουσική των λέξεων στο Πολύκεντρο.
Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου
- 6 μ.μ. Χριστουγεννιάτικες δράσεις Δήμου Σητείας από την Α.Μ.Κ.Ε. ΚΟΝΤΡΑ και το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας Σητείας στο Πολύκεντρο.
- 8.30 μ.μ. η χορωδία Coro Sitia παρουσιάζει ένα μικρό χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα, στο χώρο του μπαρ στο Sitia Beach resort
Παραμονή Χριστουγέννων
«Η νύχτα των Καλικαντζάρων!» από τις 6 μ.μ.
Έναρξη από την Φιλαρμονική Δήμου Σητείας, η οποία θα μας πει τα κάλαντα, παρέα με το μαγεμένο αλογάκι που τρελαίνεται να φωτογραφίζεται με τα παιδάκια! Πάρτε τα τριγωνάκια σας και ελάτε να τους συνοδεύσουμε!
Αμέσως μετά η κάθοδος των Καλικαντζαρέων! Ντυθείτε όλοι Καλικάντζαροι και ελάτε στη Γελαστή Πολιτεία, για την παρασκευή του «Φίλτρου Της Αγάπης! Βοτάνι- βοτανάκι εννιά φορές να βράσεις να γίνεις σύννεφο στον ουρανό να φτάσεις», με την βοήθεια του Si-Mel -Σαββιδάκη και του Συλλόγου Εστίασης και Ψυχαγωγίας στην κεντρική πλατεία της πόλης. Οργάνωση Σύλλογος Φίλων Μουσικής Σητείας- Καλειδοσκόπιο.
Τον ουρανό και τις ελπίδες μας θα φωτίσουν τα «Φαναράκια των Ευχών».
Εκπλήξεις και δράσεις για μικρούς και μεγάλους. Συμμετέχει και η ομάδα «Ποδηλάτρες».
Κυριακή 27 και Δευτέρα 28
στις 9 μ.μ. «Η Αγέλαστη Πολιτεία Και Οι Καλικάντζαροι» ένα Μουσικοθεατρικό Παραμύθι για μικρούς και για όλους εκείνους που ξέχασαν να μεγαλώσουν, από το Σύλλογο φίλων μουσικής Σητείας, τη Φιλαρμονική Σητείας, το Καλειδοσκόπιο, το Δ.Ο.Κ.Α.Σ., το Δήμο Σητείας στο Πολύκεντρο Δήμου Σητείας. Τα χρήματα της παράστασης θα διατεθούν για φιλανθρωπικό σκοπό.
Παραμονή Πρωτοχρονιάς
Ο χρόνος αλλάζει και η Σητεία υποδέχεται τον Άγιο Βασίλη, στο λιμάνι στις 12 το μεσημέρι με την συνοδεία της Φιλαρμονικής. Ο Άγιος Βασίλης θα γυρίσει στις γειτονιές μοιράζοντας εκπλήξεις, ευχές σε μικρούς και μεγάλους, ενώ πολύχρωμα μπαλόνια από τον Εμπορικό Σύλλογο Σητείας θα ταξιδέψουν στον ουρανό μας δίνοντας το καθένα και μια ευχή!

Συντελεστές: Δήμος Σητείας, Δ.Ο.Κ.Α.Σ., Δημοτική Κοινότητα Σητείας, Φιλαρμονική Δήμου Σητείας, Σύλλογος Φίλων Μουσικής Σητείας, Εμπορικός Σύλλογος Σητείας, Σύλλογος Εστίασης και ψυχαγωγίας, Ομάδα Θησαυροκυνηγών «Ότζι-Πούτζι», Δημοτικό Ωδείο Σητείας «Στρατής Καλογερίδης», Σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, Α.Μ.Κ.Ε Κόντρα, Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας Σητείας, Σύλλογος Αλιέων Σητείας, Ναυτικός Όμιλος Σητείας, Ε.Δ.Ε.Α.Κ., Μ.Μ.Ε. Σητείας, Promotion Διαφημιστική- Λεωνίδας Κακαριάδης, Ομάδα οργάνωσης Santa Run Sitia, Σύλλογος εργαζομένων Νοσοκομείου Σητείας, Si.Mel.Σαββιδάκη Ο.Ε. Εταιρία, Κρέμα-Κανέλα, Ποδηλάτρες, Andrea Patrizia Wiener-Angelaki «Με άλογα στο εδώ και τώρα»,Καλλιτεχνική ομάδα Σ.Φ.Μ. Σητείας -Πόπη Αυγουστάκη, Άγιος Βασίλης –Μανώλης Συλιγνάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Εθελοντική Αιμοδοσία- Ένωση Κρητών Βριλησσίων

Πρόσκληση για Εθελοντική Αιμοδοσία