Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

ΧΑΝΙΑ-Εργαστήριο για τον πολιτισμό και την τοπική επιχειρηματικότητα

Η στήριξη της βιώσιμης επιχειρηματικότητας και η αύξηση της απασχόλησης των νέων από πολιτιστικές επιχειρήσεις, δημόσια – ιδιωτικά μουσεία, πινακοθήκες, χώρους πολιτισμού κ.ά. είναι το θέμα του εργαστηρίου
που θα φιλοξενηθεί το Σάββατο 7 Νοεμβρίου 10 π.μ. – 2 μ.μ. στο Μουσείο Τυπογραφίας, στο ΒΙΟΠΑ Χανίων.
Το εργαστήριο πραγματοποιείται από τον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης, στο πλαίσιο του προγράμματος: “Ο Πολιτισμός ως εργαλείο ανάπτυξης της νησιωτικής Ελλάδας” – Διαπεριφερειακή Συνεργασία “Νήσων Περίπλους” του Αξονα 4 – Προσέγγιση Leader.
Το πρόγραμμα αφορά 3 θεματικά εργαστήρια: στα Χανιά (6 – 7 Νοεμβρίου), Κέρκυρα (10 – 14 Νοεμβρίου) και Κυκλάδες (Σύρος 6/7/8 Νοεμβρίου).
Στα Χανιά θα γίνουν δύο ακόμα εργαστήρια την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου το πρωί 10 π.μ. – 2 μ.μ. στο Ιστορικό Καφέ “Κήπος” και το απόγευμα 5 – 9 μ.μ. στο Κ.Α.Μ.
Οι βασικοί στόχοι των εργαστηρίων είναι: Η παρουσίαση της δυναμικής που προσφέρει η δικτύωση για τη βιωσιμότητα και την ανάπτυξη των επιχειρήσεων των Πολιτιστικών και Δημιουργικών τομέων.
Η παρουσίαση των χρηματοδοτικών ευκαιριών για επιχειρηματίες, καλλιτέχνες και νέους επιστήμονες.
Η ενημέρωση για τις νέες τάσεις στην πολιτιστική διαχείρηση όπως η δημιουργία πολιτιστικών θερμοκοιτίδων και η ανάπτυξη τοπικών και θεματικών φεστιβάλ.
Οι δράσεις απευθύνονται σε επιχειρηματίες, νέους επιστήμονες, καλλιτέχνες από τους τομείς των Πολιτιστικών και Δημιουργικών Βιομηχανιών και συγκεκριμένα σχεδιαστές, παραγωγούς ψηφιακού υλικού – εφαρμογών – ιστοσελίδων – smart devices – (έξυπνες συσκευές), σκιτσογράφους – εικονογράφους, animation, αρχιτέκτονες, εκπροσώπους από πολιτιστικές επιχειρήσεις, δημόσια – ιδιωτικά μουσεία, πινακοθήκες, χώρους πολιτισμού, επιχειρηματίες στον χώρο της μουσικής, εικαστικών, κεραμικής κ.ά. που εδρεύουν στις περιοχές παρέμβασης του Δικτύου Αναπτυξιακών Εταιρειών νησιωτικής Ελλάδος.
Η παρακολούθηση είναι δωρεάν και θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Εθελοντική Αιμοδοσία- Ένωση Κρητών Βριλησσίων

Πρόσκληση για Εθελοντική Αιμοδοσία