Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

Παραλία Αχλιά

Τα Αχλιά βρίσκονται 50km νοτιοανατολικά του Αγίου Νικολάου και 15km ανατολικά της Ιεράπετρας, στην πευκόφυτη περιοχή της κοινότητας Σχινοκαψάλων. Είναι ένας μικρός οικισμός που είναι χτισμένος μέσα σε ένα μικρό κόλπο, περιτριγυρισμένος από πολλά πεύκα και ψηλά βουνά. 

Μπροστά στον κόλπο σχηματίζεται μια όμορφη παραλία με χοντρή άμμο και γαλάζια νερά. Η παραλία έχει ομπρέλες, water sports και μερικά δωμάτια, ταβέρνες και mini markets κοντά. Επίσης υπάρχουν αρκετά αλμυρίκια που προσφέρουν σκιά στους επισκέπτες ενώ η θάλασσα είναι σχεδόν πάντα ήρεμη. Η περιοχή είναι ιδανική για οικογενειακές διακοπές και για στιγμές χαλάρωσης.
Μπορείτε να έρθετε ως εδώ από την Ιεράπετρα με αυτοκίνητο (και λεωφορείο) οδηγώντας τον δρόμο προς Μακρύγιαλο, ο οποίος περνάει δίπλα από τα Αχλιά. Επίσης, 500m ανατολικότερα, δίπλα ακριβώς στον κεντρικό δρόμο που οδηγεί στον Μακρύγιαλο, υπάρχει η όμορφη παραλία της Μπόντας, με ψιλό βοτσαλάκι και λίγους βράχους. Η παραλία είναι ιδανική για απομόνωση, κυρίως λόγω του ότι δεν είναι πολύ εύκολα προσβάσιμη (απότομη κλίση μονοπατιού) και αντιληπτή από τον δρόμο. Η λέξη μπόντα είναι μια ξεχασμένη Κρητική λέξη για το ρέμα / μικρό ποτάμι.Δυτικά από τα Σχινοκάψαλα Σητείας στην περιοχή Κήπος ξεκινά το φαράγγι των Αχλιών. Μικρό σχετικά και αρκετά ανοικτό φαράγγι διασχίζει μία πευκόφυτη λαγκαδιά για να καταλήξει στην παραλία στα Αχλιά. Τους χειμερινούς μήνες τα νερά που πηγάζουν από τη ρίζα της Θρυπτής δημιουργούν ποτάμι που μπαίνει στο φαράγγι και στην πορεία του σχηματίζει αρκετούς καταρράκτες από 5 ως 8 μέτρα μοναδικής ομορφιάς. Επειδή τα τοιχώματα από ψαμμίτη δεν είναι πολύ στενά η διάβαση του φαραγγιού αλλά και η πρόσβαση σε όλους τους καταρράκτες είναι σχετικά εύκολη και δε χρειάζεται σχοινί.

Πηγή: Χριστόφορος ΧειλαδάκηςΔεν υπάρχουν σχόλια:

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Εθελοντική Αιμοδοσία- Ένωση Κρητών Βριλησσίων

Πρόσκληση για Εθελοντική Αιμοδοσία