Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016

1000 παιδιά εξετάστηκαν στην Κρήτη από «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Η δράση συνεχίζεται στην Ιεράπετρα

Το Κινητό Πολυϊατρείο απ’ το Χαμόγελο του παιδιού βρίσκεται από σήμερα κοντά στους μαθητές
των σχολείων του   Δήμου Ιεράπετρας και  Μια  συνεργασία μεταξύ  Ένωσης Συλλόγων Γονέων Ιεράπετρας,  Δήμου Ιεράπετρας και την υποστήριξη του τοπικού παραρτήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και της Δ/νσης Πρ/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου, Ιατρικό Σύλλογο Λασιθίου , τα Νοσοκομεία Ιεράπετρας και Αγίου Νικολάου. Το  Κινητό Πολυϊατρείο Ιπποκράτης του Οργανισμού το ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ θα βρίσκεται στην Ιεράπετρα  από τη Δευτέρα 24/10/2016 έως και το Σάββατο 29/10/2016 (εκτός 28/10/2016-αργία), προκειμένου να υλοποιηθεί προληπτικός ιατρικός και οδοντιατρικός έλεγχος στους μαθητές της περιοχής .
Ο προληπτικός έλεγχος απευθύνεται κυρίως σε παιδιά πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Το  πολυιατρείο στελεχώνεται από εθελοντές ιατρούς των ειδικοτήτων παιδιάτρου, οδοντιάτρου, ωτορινολαρυγγολόγου και οφθαλμίατρου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στα πλαίσια της προληπτικής ιατρικής το Κινητό Πολυϊατρείο Ιπποκράτης, έχει εξετάσει 80.000 παιδιά από το 2002 σε όλη την Ελλάδα. Στην Κρήτη έχουν ήδη εξεταστεί τις προηγούμενες ημέρες πάνω από 1000 παιδιά. 
Κατά τον έλεγχο τα παιδιά θα πρέπει να συνοδεύονται από γονέα ή κηδεμόνα ή εκπαιδευτικό και να φέρουν το Ατομικό Βιβλιάριο Υγείας και την ειδική υπεύθυνη δήλωση συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη.
Μετά την εξέταση παραδίδεται ατομικό δελτίο προληπτικού ελέγχου, προκειμένου να ενημερώνονται οι ενδιαφερόμενοι και να λαμβάνουν οδηγίες για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων.
Το πολυϊατρείο Ιπποκράτης βρίσκεται, στην είσοδο του 3ου Γυμνασίου Ιεράπετρας και το ωράριο λειτουργίας θα είναι από τις 8.30μ.μ. έως 16.30μ.μ.. Τηλ για επικοινωνία  2842 341307

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Εθελοντική Αιμοδοσία- Ένωση Κρητών Βριλησσίων

Πρόσκληση για Εθελοντική Αιμοδοσία